Suodatin

0

Historiikki

Historiikki


Gunvor syntyi Hyssnassa. Hänkin kävi seitsenvuotiaan kansakoulun. Hän muutti sittemmin Boråsiin, jossa tapasi Bengtin. Päivä oli uudenvuoden aatto ja vuosi 1947. Siitä lähtien he olivat pari, mutta koska he olivat melko nuoria – ikää vasta 14 ja 16 vuotta – yhteisen taipaleen virallistaminen siirtyi tuonnemmaksi. Häät vietettiin seitsemän vuotta myöhemmin, 1954.


Cellbes-postimyynnin tarina

 

Cellbesin tarina on tarina työstä, työstä ja jälleen työstä. Kun siihen lisätään liikemiesvainua ja ehkä ripaus onnea, on jo aika hyvä käsitys yrityksestä ja sen perustajista.

 

Bengt ja Gunvor Hultgren

Bengt Hultgren oli pitkän tien kulkija. Tämä kolmekymmenluvun kasvatti kävi ensin seitsämän vuotta kestävän kansakoulun. Hän oli hyvä oppilas ja sai myös mahdollisuuden opiskella englantia. Sen jälkeen hän teki saman kuin moni muukin poika, jakeli lehtiä. Lehdenjakaja ja juoksupoika olivat tuolloin kaksi tavallista tapaa aloittaa työura.

 

 

Cellbes AB

Juuri vuonna 1954 oli luovuttu bruttohintamääräyksistä ja moni onnenonkija perusti postimyyntiyrityksen Ruotsissa, erityisesti Boråsissa ja lähipaikkakunnilla. 1950-luvun keskivaiheen kaupparekisterissä on useita satoja postimyyntialan optimistisia uranuurtajia. Kovin harva noista yrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta nykyinen Cellbes AB on yksi sellainen.

 

Kun Bengt ja Gunvor menivät naimisiin, he saivat häälahjaksi tuhannen kruunun setelin. Nuorten kodista puuttui varmaan yhtä jos toistakin, mutta he halusivat luoda jotain pysyvää ja päättivät käynnistää vapaa-ajan harrastukseksi pienen postimyyntiyrityksen.

 

Bengts lager, "Bengtin varasto", joka oli yrityksen ensimmäinen nimi, toimi aluksi kellaritiloissa Övre Kvarngatan –kadulla Boråsissa. Tuotteita oli yksi ainoa: japanilainen lakanakangas. Se oli kapeaa ja se kutistui pesussa, mutta se oli käytännössä kulumatonta. Se myi hyvin, ja niin Ruotsin johtaviin postimyyntiyrityksiin kuuluva yhtiö lähti liikkeelle.

 

Gunvor kertoi olleensa synnytyssairaalassa, kun Bengt tuli näyttämään ensimmäiset tilaukset. Hän muistaa, miten jännittävältä se tuntui.

 

Muutto suurempiin tiloihin

Päivisin Bengt hoiti edelleen päätointaan ja Gunvor hoiti kotiäitinä vastasyntynyttä ensimmäistä pienokaistaan, tytärtä. Kotona hän myös hoiti yrityksen hallintoa, joka tilausmäärien kasvaessa kävi yhä mittavammaksi. Tilatut tuotteet pakattiin iltaisin ja öisin, ja joskus muutaman tunnin unille päästiin vasta pikkutunneilla.

 

Valikoimaan kuului jo muitakin tuotteita kuin japanilaista lakanakangasta, ja se kasvoi jatkuvasti. Ilmoittelua oli sekä päivä- että viikkolehdissä, mutta vasta vuonna 1964 yritys uskalsi julkaista oman kuvastonsa, joka oli kauttaaltaan mustavalkoinen. Nykyään kuvasto on paljon laajempi ja luonnollisesti kauttaaltaan nelivärinen. Uuden vuosituhannen alussa käsiteltiin noin 5000 tilausta päivittäin. Tavaraa toimitettiin tilaajille sekä Ruotsiin että muihin Pohjoismaihin, myös Färsaarille ja Grönlantiin. Yritys on sittemmin laajentanut toimintaansa edelleen, tällä kertaa itään. Cellbes toimii sekä Virossa että Latviassa.

 

Elämäntyö myyntiin

Puolen vuosisadan jälkeen Hultgrenin perhe päätti myydä elämäntyönsä. Sekä Bengt että Gunvor olivat saavuttaneet eläkeiän ja viime vuosina he olivat tehneet vain tavallista 40 tunnin työviikkoa. Haléns Postorder AB osti Cellbesin keväällä 2004.

 

Bengt ei valitettavasti saanut nauttia pitkään oloneuvoksena. Hän kuoli myöhemmin samana vuonna.

1964

1964

1975

1975

1981

1981

Luotettava toimitus
Turvallinen maksu
30 päivän palautusoikeus

Osta muotia & vaatteita Cellbesin verkkokaupasta

Turvalliset verkko-ostokset

Tietoa yrityksestä Cellbes

Henkilökohtainen palvelu

Pysy ajan tasalla

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa uutuustuotteista, tarjouksista ja uutisista.

Seuraa meitä

  • Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin (ei Ahvenanmaalle).
  • Toimitusmaksu 6€. Ilmainen toimitus alk.59€.
  • 30 päivän palautusoikeus.