• Toimitus 6€
  • Naiset koko 34-64, Miehet koko S - 8XL

Tallennetut kohteet

Ladataan tallennettuja kohteita...

käyttämistä tuotteissaan

Parempi ympäristövalinta – kestävämmät tuotteemme

Mikä materiaali on ympäristöystävällisin? Mikä sertifiointi on paras? Mitä kestävä muoti oikeastaan on?

Valitettavasti nämä kysymykset ovat hyvin monimutkaisia, eikä niihin ole olemassa yksinkertaisia vastauksia. On esimerkiksi erittäin vaikeaa osoittaa, mitkä materiaalit ovat parhaita tai huonoimpia, koska eri materiaalit vaikuttavat ympäristöön eri tavoin. Puuvillan viljelyyn tarvitaan runsaasti vettä ja torjunta-aineita, kun taas synteettinen polyesterikuitu saadaan öljystä. Joidenkin materiaalien valmistaminen saattaa vaatia suuria määriä kemikaaleja, ja materiaalisekoitteista valmistetuilla vaatteilla voi olla uskomattoman hienoja ominaisuuksia, mutta ne tekevät kuitujen kierrätyksestä lähes mahdotonta.

Jotkin materiaalit ovat kuitenkin parempia kuin toiset, mutta on tärkeää ottaa huomioon niiden suhde tuotteen funktioon. Luomupuuvillasta valmistettu päällystakki ei ole käytännöllinen eikä kestävä sateisessa Boråsissa, minkä vuoksi se on melko kestämätön valinta.

Kestävämpien tuotteidemme yhteisnimitys on Parempi ympäristövalinta. Käytämme tätä merkintää verkkosivuillamme ja kuvastoissamme, jotta sinä asiakkaanamme voisit löytää nämä tuotteet helpommin. Tällä hetkellä tekstiilialalla ei ole yhteistä standardia tai näkemystä siitä, mitä tuotteita saa merkitä tai luokitella "kestäviksi". Jokainen yritys voi tällä hetkellä päättää siitä itse.

Alla olemme määrittäneet, millaisia materiaaleja ja sertifiointeja olemme päättäneet luokitella Parempi ympäristövalinta -merkinnän alle ollaksemme mahdollisimman läpinäkyviä. Lisäksi merkitsemme vaatteemme yksilöllisellä etiketillä kunkin materiaalin/sertifikaatin osalta. Meille on ollut tärkeää olla rinnastamatta kaikkia Parempi ympäristövalinta -valikoimaan kuuluvia tuotteita, koska ne voivat pohjimmiltaan erota toisistaan ja olla hyviä eri tavoin.


Tuotteet, jotka olemme valinneet Parempi ympäristövalinta -kategoriaan, ovat joko:

• tuotteita, jotka on sertifioitu jonkin käyttämämme ympäristömerkinnän mukaisesti – tällä hetkellä GOTS ja Joutsenmerkki. Lue niistä lisää jäljempänä.

tai

• tuotteita, joissa vähintään 50 % materiaalista koostuu kestävämmistä kuiduista. Voit lukea myös niistä lisää jäljempänä.


Tavoite 1 Vuosien 2018 ja 2019 tavoitteena oli luokitella 1–2 % tuotteistamme Parempi ympäristövalinta -kategoriaan

Tavoite 2 Vuoden 2020 tavoitteena oli luokitella 11 % tuotteistamme Parempi ympäristövalinta -kategoriaan

Tavoite 3 Vuoden 2021 tavoitteena oli luokitella 20 % tuotteistamme Parempi ympäristövalinta -kategoriaan

Tavoite 4 Vuoden 2022 tavoitteena on luokitella 30 % tuotteistamme Parempi ympäristövalinta -kategoriaanYmpäristömerkinnät, joita käytämme Cellbesillä

Kolmannen osapuolen sertifiointi tarkoittaa, että täysin riippumaton osapuoli määrittää, että tuotteeseen, prosesseihin, alkuperämateriaaliin ja/tai työehtoihin liittyvät erityisvaatimukset täyttyvät. Nämä vaatimukset ovat asiantuntijoiden kehittämiä. Arvioinnin tekee yleensä kolmas osapuoli, mikä tekee arvioinnista luotettavan ja läpinäkyvän.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

GOTS-merkitty tuote täyttää vaatimukset koko tuotantoketjussa - kuidusta valmiiseen tuotteeseen, eli kasvatukseen, kehräämiseen, kutomiseen tai neuleeseen, vaalennukseen, värjäykseen ja jälkikäsittelyyn. GOTS-merkitty tuote on sertifioitu koko tuotantoketjussa. Jotta tuote voidaan sertifioida, viljelyn ja kaikkien valmistusprosessien on täytettävä korkeat ympäristön, kemikaalien, vedenkulutuksen ja sosiaalisen vastuun vaatimukset. Vähintään 70 % tuotteiden sisältämistä materiaaleista on oltava luonnonkuituja, ja näiden kuitujen sekoitukselle asetetaan tiukat vaatimukset. Sertifioidut tuotteet voidaan jäljittää aina siihen tilaan saakka, jossa kuidut on viljelty. GOTS-sertifiointia pidetään markkinoiden parhaana merkintänä luonnonkuiduista valmistetuille tekstiileille.

Verkkosivuiltamme löydät nykyisin monia GOTS-sertifioituja tuotteita. Vuodesta 2020 lähtien Cellbes on ollut myös GOTS-sertifioitu yritys.

image

Joutsenmerkki

Joutsenmerkittyjen tekstiilien vaatimukset koskevat kaikkia tuotantovaiheita kuidusta valmiiseen tuotteeseen, mukaan lukien kuidunvalmistuksen, kehruun, kutomisen, valkaisun, värjäyksen ja jälkikäsittelyn. Joutsenmerkkiä hallinnoi Ruotsissa valtion omistama Miljömärkning Sverige -yhtiö. Joutsenmerkki asettaa vaatimuksia muun muassa kemiallisten aineiden, väriaineiden ja raskasmetallien sisällölle ja päästöille, jotka voivat olla haitallisia ihmisille ja ympäristölle. Vaatteiden valmistuksen osalta vaatimuksia on myös värinkestolle ja tehtaiden työehdoille. Vähintään 10 % Joutsenmerkittyjen puuvillatuotteiden sisällöstä on oltava ekologisesti tuotettuja. Uudet tuotteet kuuluvat Kuitu ja valmistus -kategoriaan. Niiden osalta asetetaan vaatimuksia sekä kuitusisällölle että jatkoprosesseille. Lisäksi asetetaan vaatimuksia tehtaiden työoloille ja sille, että työntekijät saavat toimeentuloon riittävän palkan.

image

Kestävämmät materiaalit

Tästä voit lukea Cellbesin luokittelemista kestävämmistä materiaaleista. Jotta tuote saisi verkkosivullamme Parempi ympäristövalinta -merkinnän, tuotteessa on oltava vähintään 50 % näistä materiaaleista.


Luomupuuvilla

Puuvillan viljely muodostaa vain 2,5 % maapallon kokonaisviljelysmaasta. Siitä huolimatta perinteinen puuvillan viljely muodostaa peräti 25 % kaikista hyönteistorjunta-aineiden päästöistä. Luomupuuvillan viljelyssä ei sallita kemiallisia torjunta-aineita, lannoitteita tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

Vaikka luomupuuvilla olisi tässä suhteessa perinteistä puuvillaa parempi vaihtoehto, sekään ei ole vielä täysin ongelmaton, sillä kaikki puuvillan tuotanto kuluttaa äärimmäisen paljon vettä. Puuvilla on kuitenkin kulutusta kestävää kuitua, jolla on monia käyttökohteita. Huolehdi puuvillavaatteistasi hyvin, niin ne kestävät sukupolvien ajan. Vinkkejä tekstiilien käyttöiän pidentämiseen löydät täältä


Pellava

Pellavakangas on kulutusta kestävä materiaali, jonka tunnusomainen pinta saa sen tuntumaan sekä luonnolliselta että ylelliseltä. Pellava sopii sekä vaatteisiin että kodin tekstiileihin, ja Cellbes on päättänyt sisällyttää pellavan "Parempi ympäristövalinta" -valikoimaamme. Pellavaa voi viljellä kylmemmässä ilmastossa - mielellään kosteassa ja leudossa. Mitä kylmempi sää, sitä pienempi on tuhoeläinten riski ja sitä vähemmän hyönteistentorjunta-ainetta tarvitaan (tavanomaisessa viljelyssä käytetään kuitenkin rikkakasvihävitteitä). Pellava tarvitsee vain vähän kastelua ja selviytyy hyvin maassa, jota ei voi käyttää ruoantuotantoon. Tietyissä tapauksissa pellava voi jopa auttaa puhdistamaan saastuneita maa-alueita esimerkiksi raskasmetalleista. Mielestämme tämä tekee pellavasta ympäristöystävällisen materiaalin.

Luomupellava on peräisin kasveista, joita viljellään ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinolannoitteita ja geenimuunneltuja kasveja. Tämän vuoksi luomupellava on terveellisempää sekä viljelijöille että ympäristölle.


Lyocell/ TENCEL™

Viskoosin tavoin lyocell on luonnonraaka-aineesta valmistettu keinokuitu. Raaka-aine voi olla peräisin esimerkiksi eukalyptuspuista. Lyocellin valmistusprosessi kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin perinteinen viskoosi, sillä käytettävät kemikaalit eivät ole yhtä haitallisia ja ne myös hyödynnetään paremmin. Lyocellin tuotantoprosessi on lähes kokonaan suljettu, sillä 99 % kaikista prosessikemikaaleista käytetään uudelleen.

Yrityksen Lenzing lyocell on tuotemerkin TENCEL™ alaisuudessa ja se valmistetaan FSC- (Forest Stewardship Council®) tai PEFC- (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -sertifioiduista raaka-aineista, eli niillä on kestävän kehityksen sertifikaatti.


ECOVERO™

EcoVero on markkinoilla suhteellisen uusi viskoosikuitu, jonka on kehittänyt Lenzing. Samoin kuin lyocellin valmistuksessa, raaka-aine tulee FSC- (Forest Stewardship Council®) tai PEFC-sertifioidusta (Programme for the Endorsement of Forest Certification) metsästä. Koko prosessi lopulliseen kuituun saakka on sertifioitu EU:n virallisen ympäristömerkin, EU-ympäristömerkin mukaisesti, mikä mahdollistaa läpinäkyvän tuotantoketjun. Suurin osa kemikaaleista kierrätetään suljetussa prosessissa tuotannon aikana. Perinteisesti valmistettuun viskoosiin verrattuna tuotanto on resurssitehokkaampaa ja sen ilmastovaikutus on pienempi, mikä vähentää veden ja ilman epäpuhtauksia.


Kierrätetty ja eettisesti tuotettu untuva

Untuvateollisuudessa on valitettavasti olemassa riski epäkohtiin. Siksi vaadimme, että kaikkia eläinperäisiä tuotteita käsitellään huolellisesti. Koskaan ei voi olla liian tarkkana, ja parempiakin valintoja on tarjolla. Responsible Down Standard (RDS) -sertifioidut untuvatuotteet voidaan jäljittää aina siihen maatilaan saakka, jossa linnut ovat kasvaneet, ja pyrkimyksenä on valvoa tarkasti eläinten viihtyvyyttä. Riippumaton kolmannen osapuolen tarkastaja arvioi untuvan jokaisessa vaiheessa ja varmistaa, että untuva on peräisin kasvattajilta


Kierrätetty polyesteri

Tekstiileissä käytetty kierrätetty polyesteri valmistetaan ennen kaikkea kierrätetyistä PET-pulloista tai valmistusprosessista syntyneistä tuotantojätteistä. Kun käytetään materiaaleja, jotka ovat jo osa kiertokulkua, raaka-aineiden käyttöä voidaan vähentää, mikä puolestaan johtaa energian ja kemikaalien käytön sekä kasvihuonekaasupäästöjen vähenemiseen.


Kierrätetty polyamidi

Polyamidi on toinen tavallinen öljypohjainen keinokuitu, jota käytetään pääasiassa alusvaatteissa, urheiluvaatteissa, uima-asuissa ja sukkahousuissa. Kierrätetty polyamidi voidaan valmistaa vanhoista kalaverkoista tai tekstiilituotannon jätteistä, ja se auttaa säästämään raaka-aineita, vähentämään jätettä sekä vähentämään energian- ja vedenkulutusta.

Luotettava toimitus
Turvallinen maksu
30 päivän palautusoikeus

Osta muotia & vaatteita Cellbesin verkkokaupasta

Turvalliset verkko-ostokset

Internet worldTrygg e-handelSwedish Fasion

Tietoa yrityksestä Cellbes

Henkilökohtainen palvelu

Seuraa meitä

  • Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin
  • Toimitus 6€
  • 30 päivän palautusoikeus