Suodatin

0

Eläinperäiset materiaalit

Eläinperäiset materiaalit

Eläinten oikeudet

Cellbes huolehtii eläinten oikeuksista ja pitää eläinten terveyttä ja viihtyvyyttä tärkeänä valmistusprosessin kaikissa vaiheissa. Cellbesin eläinoikeuskäytäntö perustuu Svensk Handels Animal Welfare -käytäntöön. Käytäntö on osa tavarantoimittajille lähettämäämme ja heidän hyväksymää ja allekirjoittamaa toimittajasopimusta.

Kaikkien toimittajiemme on noudatettava eläinoikeuksia koskevia kansallisia ja kansainvälisiä lakeja. Tämä koskee myös kansainvälisiä sopimuksia, kuten uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskevaa yleissopimusta (The Convention of International Trade in Endangered Species - CITES).

Kasvattajien ja kaikkien eläinten käsittelijöiden on sitouduttava viiteen vapauteen (The Five Freedoms for Animal Welfare), jotka EU Farm Animal Welfare Council/World Organisation for Animal Health (OIE) on kehittänyt.


Viisi Vapautta ovat seuraavat:

 • Vapaus nälästä ja janosta huolehtimalla siitä, että eläin saa raikasta vettä ja ravintoa, joka ylläpitää sen kokonaisterveyttä ja voimia.
 • Vapaus epämukavuudesta järjestämällä eläimelle sopiva ympäristö, johon kuuluu suoja ja mukava lepopaikka.
 • Vapaus kivuista, vammoista ja sairauksista ehkäisemällä ne tai diagnosoimalla ja hoitamalla ne viivyttelemättä.
 • Vapaus normaaliin käyttäytymiseen huolehtimalla siitä, että eläimellä on tarpeidensa mukaan riittävästi tilaa, oikeita resursseja ja seuraa oman lajinsa edustajista.
 • Vapaus pelosta ja kärsimyksestä huolehtimalla edellytyksistä ja käsittelytavoista, jotka eivät aiheuta henkistä kärsimystä.


Kaikkia toimittajia pyydetään antamaan mahdollisimman yksityiskohtaista tietoa materiaalin alkuperästä.

Asetamme toimittajillemme seuraavat materiaalikohtaiset vaatimukset:


Untuva

Cellbesin tuotteissa käytettävien untuvien ja höyhenten on oltava peräisin lihantuotantoon kasvatetuista linnuista. Cellbes-tuotteiden untuvat ja höyhenet eivät saa olla peräisin linnuista, jotka ovat joutuneet pakkosyötetyiksi tai kynitty elävistä linnuista. Kaikkien uusien untuvien on oltava peräisin tiloilta, joilla on hyväksytyt sertifikaatit, kuten Responsible Down Standard (RDS).


Nahka

Cellbesin tuotteissa käytettävän nahan on oltava elintarviketeollisuuden jäännöstuote.


Eläinten karvat ja villa

Eläinten karvat ja villa eivät saa olla peräisin eläimistä, joita on käsitelty, teurastettu tai leikattu tavalla, joka voi vahingoittaa eläimiä. Cellbesin tuotteissa käytettävä villa on oltava mieluiten sertifioitu Responsible Wool Standard (RWS) -standardin mukaisesti.

 • ·Mulesing: villa ei saa olla peräisin "mulesing"-menetelmää käyttäviltä maatiloilta. Kyseessä on lampaan peräaukon ympärille tehtävä toimenpide, joka ehkäisee loiskärpäsiä tarttumasta ihoon.
 • Angora: kaninkarva (angora) ei ole sallittua Cellbes-tuotteissa.
 • Mohair: emme myy mohairia sisältäviä tuotteita 1.1.2021 lähtien. Tämä koskee sekä omaa tuotantoa että ulkopuolisia tuotemerkkejä.


Turkis

Me Cellbesillä emme käytä aitoa turkista ja olemme sen vuoksi allekirjoittaneet Djurens Rätt -eläinsuojeluyhdistyksen turkisvapaan listan, joka on osa kansainvälistä Fur Free Alliance (FFA) -yhteistyötä.

image

Matelijat

Materiaalit (kuten nahka, luu, hampaat ja kynnet) eivät saa olla peräisin matelijoista. Matelijoihin kuuluvat muun muassa alligaattorit, krokotiilit, liskot ja käärmeet.


Korallit, simpukat ja helmet

Cellbes ei salli korallien tai kuorien käyttöä sellaisilta lajeilta, jotka on lueteltu CITES:n (The Convention of International Trade in Endangered Species) tai IUCN:n (International Union for Conservation of Nature) äärimmäisen uhanalaisten, uhanalaisten tai vaarantuneiden lajien listalla. Jos tuotannossa käytetään helmiä, vain kasvatetut helmet ovat sallittuja.


Sarvet ja luut

Cellbes ei salli eläinten luiden tai sarvien käyttämistä tuotteissaan.


Eläinkokeet

Materiaalit tai ainesosat, jotka on testattu eläimillä, eivät ole sallittuja.


Luotettava toimitus
Turvallinen maksu
30 päivän palautusoikeus

Osta muotia & vaatteita Cellbesin verkkokaupasta

Turvalliset verkko-ostokset

Tietoa yrityksestä Cellbes

Henkilökohtainen palvelu

Pysy ajan tasalla

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa uutuustuotteista, tarjouksista ja uutisista.

Seuraa meitä

 • Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin (ei Ahvenanmaalle).
 • Toimitusmaksu 6€. Ilmainen toimitus alk.59€.
 • 30 päivän palautusoikeus.