• Naiset koko 34-64
  • Miehet koko S - 8XL
  • Ilmainen toimitus alk.59€

Materiaaliopas

Materiaaliopas

Akryyli

Pehmeä keinokuitu, jota usein käytetään kudotuissa vaatteissa. Sopii hyvin yhdistettynä muihin kuituihin. Kestää auringonvaloa hyvin, joten soveltuu loistavasti ulkovaatteisiin. Akryyli on herkkä lämmölle niin pesussa että silityksessä. Akryylia löydät muun muassa useimmista päällystakeistamme.


Alpakka

Erittäin pehmeää villaa alpakasta, laamaeläimestä Andeilta. Alpakkaa esiintyy kuitusekoitteissa sekä sopii täydellisesti kudottuihin tuotteisiin.


Puuvilla

Puuvillakuidut ovat kuituja, jotka tulevat puuvillakasvista. Puuvillakuituja esiintyy eripituisina, 15-45mm, mitä pidempi kuitu sen parempi laatu. Vaatteissa, joissa on käytetty kammattua puuvillaa, lyhyimmät kuidut on poistettu. Tämä antaa tuotteelle erityisen hyvän laadun, toivotun kiillon sekä kestävyyden. Puuvilla on tänä päivänä yleisimpiä tekstiilikuituja, joka tuntuu viileältä ja miellyttävältä ihoa vastaan. Muita hyviä puolia puuvillassa on kestävyys sekä hyvä imukyky.


Boucle

Kangas, joka on kudottu tai neulottu silmukkalangasta. Käytetään muun muassa jakuissa.


Burnout

Kuvioitu sekoitemateriaali, jota valmistetaan painotekniikalla, jossa käytetään nesteitä, jotka liuottavat materiaalin pinnan niin että siihen muodostuu kauniita, läpikuultavia kuvioita. Cellbes käyttää materiaalia verhoissa ja juhlamekoissa.


Kreppikangas

Puuvillakangas, jossa raidallinen kuplamainen rakenne. Käytetään yleensä petivaatteissa antamaan viileän ja mukavan tunteen.


Chambray

Palttinakudos, jossa värikäs loimilanka ja valkoinen kudelanka. Käytetään yleensä kauluspaidoissa.


Chenille

Sametin tapainen kangas, joka näyttää pehmeältä ja on kestävä. Chenille sopii hyvin kodin tekstiileihin sisustuskankaana ja löytyy muun muassa päiväpeitteistä sekä torkkupeitoista. Lisäksi kangasta voi käyttää paidoissa ja villatakeissa.


Sifonki

Ohut, läpikuultava ja kevyt kangas, jossa kaunis hohto. Käytetään yleensä paidoissa ja leningeissä.


Crêpe

Kudottu kangas krepatulla pinnalla tai krepatusta langasta.

Denimi

Voimakkaasti kudottu puuvillakangas värjätyllä loimella ja valkoisella kuteella. Kudotaan usein niin että nurjasta puolesta tulee vaaleampi. Kangas saa erikoisen ulkonäkönsä indigovärjäyksen ansiosta.


Dobby

Kuvioraportti kudonnassa, joka muodostuu loimesta vedetyistä langoista. Käytetään muun muassa paidoissa, kun halutaan saada materiaaliin lisää rakennetta.


Elastaani

Polyuretaanipohjainen joustokuitu, jota käytetään muiden kuitujen lisänä, esimerkiksi puuvillan ja polyesterin, josta syntyy joustava materiaali.


Flanelli

Kudottu puuvillalaatu, jossa pinnan kuidut on harjattu pehmeiksi.


Fleece

Kudottu polyesteri, jossa molemmat puolet on harjattu antaamaan ilmavan ja lämpöä eristävän laadun.


Frotee

Puuvillalaatu, jossa kudos koostuu silmukoista. Tuntuu pehmeältä ja omaa hyvän imukyvyn. Käytetään pyyhkeissä ja kylpytakeissa.


Georgette

Ohut, läpikuultava laatu kudottu krepatusta langasta. Sopii erinomaisesti paitoihin ja leninkeihin.

Gore-Tex

Vettähylkivä ja hengittävä materiaali, joka päästää kosteuden, höyryn ja ilman läpi mutta estää vesipisarat tunkeutumasta läpi. Sopii täydellisesti sade- ja tuulenpitäviin ulkoiluvaatteisiin.


Interlock

Tuplakudottu jerseylaatu. Paksumpi ja lämpimämpi kuin tavallinen jersey.


Jacquard

Kuviokudottua kangasta, jota valmistetaan saman nimisellä koneella. Edistyksellisellä koneella voi kutoa miltei lukemattomia kuvioita. Jacquardkankaita käytetään lähinnä sisustuskankaina ja jakkuihin.


Jersey

Tasa- tai ribbi kudottu trikoo. Pehmeä ja joustava laatu, jota käytetään muun muassa t-paidoissa ja mekoissa.


Juutti

Karhea ja kova kasvikuitu, jota käytetään useissa kodin tuotteissa. Juutti sopii erityisesti matoissa, koreissa ja pöytätableteissa.


Keinokuidut

Tekstiilikuidut, jotka on valmistettu keinotekoisella tavalla. Nämä kuidut jaetaan kahteen ryhmään; muuntokuituihin ja synteettisiin kuituihin. Muuntokuidut pohjautuvat yleensä puuselluloosaan, useimmiten nopeasti kasvavista puulajeista. Viskoosi, modaali ja lyocell kuuluvat muuntokuituihin. Synteettisiin kuituihin kuuluu muun muassa polyesteri, polyamidi ja akryyli. Nämä valmistetaan orgaanisista polymeereistä.

Cupro

On viskoosin tapainen muuntokuitu, mutta valmistukseen käytetään puuvillajätettä selluloosan sijaan. Cupro tuntuu mukavalta, ja on hyvin imukykyinen.


Pellava

Luonnonkuitu, jota saadaan pellavakasvin varresta. Pellava on vahva ja kaunis materiaali, joka hylkii likaa paremmin kuin puuvilla, joten pesukertoja ei kerry yhtä paljon. Pellavasta kudottu kangas tuntuu viileältä ja mukavalta ihoa vasten.


Lurex

Lurex on Lurex Companyn omistama tuotemerkki. Lurex on metallilanka, jota sekoitetaan muihin materiaaleihin antamaan koristeellisen efektin.


Lyocell

Viskoosin tapainen muuntokuitu. Toisin kuin viskoosi, lyocell valmistetaan luontoystävällisemmällä tavalla suljetussa prosessissa. Lyocellissa on hyvä imukyky, kestää pesua hyvin. Materiaali tuntuu viileältä ja mukavalta ihoa vasten.


Manchester

Laatu, jossa yleensä raidallinen struktuuri ja sametinomainen tuntu. Käytetään yleensä housuissa.


Mesh

Verkkomainen trikoolaatu, jota käytetään urheiluvaatteissa antamaan hyvän ilmanvaihdon sekä siistin efektin vaatteeseen.


Mikrokuitu

Hyvin ohuita synteettisiä kuituja.


Mikrofleece

Valmistetaan samalla tavalla kuin tavallinen fleece, mutta mikrokuiduista, eli hyvin ohuista kuiduista. Kuitujen ansiosta kankaasta saadaan mahdollisimman ohutta mutta samalla hyvin lämmön eristävää.

Merinovilla

Erityisen hieno ja pehmeä villa, jota saadaan merinolampaasta. Villa on aina pestävä varovasti, mielellään villapesu ohjelmalla. Villa hylkii likaa luonnostaan, joten sitä ei tarvitse pestä yhtä usein kuin esimerkiksi puuvillaa. Cellbes ei hyväksy mulesingiä.


Modakryyli

Pehmeä ja muokattava synteettinen kuitu, jota käytetään lähinnä keino turkiksissa.


Modaali

Modaali valmistetaan samalla tapaa kuin viskoosi. Tämä on pehmeä ja miellyttävä materiaali joka omaa hyvän imukyvyn. Lisäksi se on pesunkestävää, ja kutistuu vähemmän, kun tavallinen viskoosi.


Luonnonkuitu

Luonnonkuidut jaetaan kahteen ryhmään - kasvikuidut, jotka koostuvat selluloosa ja eläinkuidut, jotka koostuvat proteiineista. Kasvikuituihin kuuluvat puuvillat ja pellavat. Eläinkuituihin kuuluvat silkit ja villat.


Panama

Kudottu kangas tupla loimella ja tupla kuteella. Antaa materiaalille hiukan jämäkämmän tunteen, joka sopii hyvin liinoihin ja verhoihin. Myös puolipanama, jossa on käytetty yksi loimi ja kaksi kudetta, on materiaali, jonka löydät Cellbesiltä.


Percale

Eksklusiivinen tiiviisti kudottu kangas kammatuista puuvillalangoista. Antaa hienoja, sileitä ja viileitä lakanoita.


Piké

Tavallisesti Jersey kudottuja kankaita, joissa erityinen vohvelistruktuuri, joka saadaan aikaiseksi vaihtelemalla sileää ja nurjaa kudontaa. Käytetään lähinnä urheilu- ja treenivaatteissa (piképaidoissa).


Pliseeraus

Pysyvästi taitettu kangas, jota käytetään pääsääntöisesti hameissa ja mekoissa.


Polyamiidi / Nyloni

Synteettinen kuitu, joka valmistetaan täysin keinotekoisesti. Kuivuu nopeasti, ei kutistu ja on vahvaa. Polyamidia käytetään lähinnä uima asuissa ja ulkovaatteissa nopean kuivumisensa ansiosta, sekä siitä syystä että se kestää klooria hyvin.

Synteettinen kuitu, joka valmistetaan täysin keinotekoisesti. Polyesteri kuivuu nopeasti, ei kutistu ja on vahvaa. Materiaalia käytetään usein urheiluvaatteissa hyvän kosteudensiirtokykynsä ansiosta. Myös muotivaatteissa käytetään polyesteriä sen helppohoitoisuuden, värinkestonsa ja edullisen hintansa takia.Polyesteri

Polypropeeni

Vielä yksi keinokuitu, jota valmistetaan täysin keinotekoisesti. Tämä on vahva ja kevyt kuitu, jota käytetään moneen tarkoitukseen. Meillä löydät polypropeenia esimerkiksi matoista.


Popliini

Vahva tuplakudos kovilla, tiheillä osuuksilla, jota käytetään päällystakeissa ja paidoissa.


PU (Polyuretaani)

Keinomateriaali hyvällä venyvyydellä. Käytetään esimerkiksi nahkaimitaatioissa.


Quiltat

Tekniikka, jolla ommellaan kolmen kankaan läpi, jossa keskikerros on joko ilmaa tai vanukerros. Ommellaan kuvioina tai tasaisina osioina. Meiltä löydät quiltattuja päiväpeitteitä ja takkeja.

Muuntokuidut

Valmistetaan keinotekoisesti selluloosasta. Muutamia esimerkkejä Cellbesin muuntokuiduista on viskoosi, modaali ja lyocelli. Tekstiileissä muuntokuidut antavat hienon hohdon ja kauniin laskeutuvuuden. Materiaalit ryppyyntyvät pesussa, mutta silittämällä oikenevat helposti.


Ribbineulos

Neulontatapa, jossa vuorotellen kudotaan oikeita ja nurjia silmukoita, antamaan raidallisen struktuurin. Kyseessä voi olla 1 x 1 ribbi (1 oikea + 1 nurja), 2 x 2 ribbi (2x oikea + 2 x nurja) jne. Materiaalia kutsutaan myös joustoneuleeksi, ja tämä antaa vaatteelle hyvän joustavuuden.


Sametti

Kudottu kangas, jossa oikea puoli peitetty lyhyillä kuiduilla, jotka antavat pehmeän pinnan erityisellä hohteella. Käytetään muun muassa mekoissa ja verhoissa.


Satiini

Erityinen kudontatapa, joka antaa materiaalille hienon hohdon sekä hyvän laskeutuvuuden. Satiinia voidaan kutoa useista eri materiaaleista, joista puuvilla on Cellbesillä tavallisin.

Silkki

Silkkiä saadaan silkkitoukasta. Toukka kehrää kotelon ympärilleen, josta saadaan silkkilankaa. Silkki on herkkä kangas, joka antaa lämmittävän tunteen. Kangas on valoherkkää ja rypistyy herkästi.


Stretch

Joustava kangas, jossa elastaania on sekoitettu toiseen kuituun.


Supertretch

Materiaali, jossa jopa 35-40%n joustavuus. Palautuu 2% n. puolen tunnin sisällä.


Synteettiset kuidut

Keinokuidut, jotka valmistetaan synteettisistä orgaanisista polymeereistä. Kolme tavallisinta synteettistä kuitua ovat polyamidi, polyesteri ja akryyli. Myös polypropeeni ja elastaani ovat esimerkkejä synteettisistä kuiduista. Näillä on määrä arvokkaita ominaisuuksia kuten joustavuus ja kestävyys, joiden ansiosta näitä usein sekoitetaan muihin kuituihin. Synteettiset materiaalit eivät ime kosteutta eivätkä rypisty, mutta sähköistyy helposti varsinkin kuivassa ilmassa. Antistaattisia aineita voi lisätä valmistusvaiheessa tai pesuun lisätä huuhteluainetta poistamaan sähköisyyttä.


Trikoo

Trikoo on kangas, jota valmistetaan joko neulomalla tai virkkaamalla. Neulomalla silmukat juoksevat pituussuunnassa ja virkattuna leveyssuunnassa. Nimensä trikoo on saanut ranskan sanasta tricot (neulos/ neulottu työ). Arkikielessä trikoo kuitenkin viittaa kudottuun materiaaliin hyvin pienillä silmukoilla. Trikoo vaatteet ovat yleensä joustavia ja pehmeitä.

Toimikas (Tvilli)

Kudontamenetelmä, joka muodostaa vinoja raitoja kankaaseen Esim. denim.


Villa

Villa on karhea kuitu, jolla on hyvät lämpöä eristävät ominaisuudet. Kuidut voivat imeä paljon kosteutta tuntumatta märältä. Tekstiileihin käytetään villaa monelta eri eläimeltä, mutta usein miten käytetään lampaan villaa. Villa hylkii likaa luonnostaan eikä tarvitse pesua yhtä usein kuin esimerkiksi puuvilla. Villa on aina pestävä varovasti, mielellään villanpesu ohjelmalla. Cellbes ei hyväksy mulesingiä.


Veluuri

Velourtuote voi olla joko kudottu, trikoo tai valmistettu leikkaamalla froteen silmukat auki. Pinnasta saadaan pehmeä ja hienosti hohtava. Veluurille suoritellaan rumpukuivausta pesun jälkeen, jotta tuote saisi pehmeytensä takaisin.


Voile

Kudottu ohut kangas, jota käytetään esimerkiksi verhoissa, paidoissa ja vuorikankaana.


Viskoosi

Viskoosi valmistetaan keinotekoisesti männyn ja muiden puiden selluloosasta. Viskoosi on pehmeä, joustava ja laskeutuu kauniisti. Materiaalilla on tapana rypistyä pesussa, mutta silittämällä sen saa helposti palautumaan entiselleen. Viskoosi on fantastinen kuitu laajoilla käyttömahdollisuuksilla ja Cellbesiltä löydät viskoosia niin kudotuista housuista trikoo T-paitoihin.


WCT

Nimi WTC tulee samannimiseltä tennisturnaukselta, World Championship Tennis. Kyseinen materiaali nimeltä WTC on polyesteritrikoo, jolla on kiiltävä päällyspuoli ja kammattu nurjapuoli. Tätä käytetään urheiluvaatteissa kuten verryttelyasuissa ja shortseissa.

Luotettava toimitus
Turvallinen maksu
30 päivän palautusoikeus

Osta muotia & vaatteita Cellbesin verkkokaupasta

Turvalliset verkko-ostokset

Internet worldSwedish Fasion

Tietoa yrityksestä Cellbes

Henkilökohtainen palvelu

Pysy ajan tasalla

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa uutuustuotteista, tarjouksista ja uutisista.

Seuraa meitä

  • Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin
  • Toimitusmaksu 6€. Ilmainen toimitus alk.59€
  • 30 päivän palautusoikeus