Tervetuloa reseptinurkkaukseemme
Tänne kokoamme suosikkireseptejämme, jotka haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa.
Napsauttamalla kuvia pääset katsomaan aiempia reseptejä.

Cellbesin rapea omenapiiras

5 omenaa
1 tl kanelia
100 g voita
2,5 dl sokeria
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 vatkattu kananmuna

Tee näin:

Säädä uunin lämpötilaksi 200°. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi. Voitele halkaisijaltaan n. 25 cm:n piirasvuoka ja aseta pohjalle omenalohkot. Ripottele päälle haluamasi määrä kanelia. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita kuiviin aineisiin sulatettu voi ja vatkattu muna. Levitä taikina omenalohkojen päälle ja tasoita pinta. Ripottele taikinan päälle kanelia oman makusi mukaan. Paista uunin alatasolla 40 minuuttia. Piiras on kypsä, kun sen pinta on kullanruskea. Tarjoa kylmän vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kylmän ja lämpimän yhdistelmä maistuu uskomattoman hyvältä.

Mukavia leivontahetkiä toivottavat Cellbesin herkkusuut!

 


Vinkki rapukestejä varten!

Nyt rapukauden ollessa parhaimmillaan haluamme käyttää tilaisuutta hyväksemme ja antaa ajankohtaisen reseptin. Tiesitkö, että kantarellit ja ravut maistuvat yhdessä taivaallisen hyvältä? Meren ja metsän aarteet sulautuvat unohtumattomaksi makuelämykseksi. Kokeile itse!

Ainekset:
Kantarelleja
Suolaa
Valkopippuria
Voita
Keltasipulia
Kuohukermaa
Paahtoleipää
Pitkään kypsynyttä juustoa (Prästost tai Västerbotten).

Puhdista kantarellit ja paloittele ne pienemmiksi. Paista kantarelleja kuivalla paistinpannulla, kunnes niistä on haihtunut hieman nestettä. Ripottele sitten niiden päälle suolaa ja pyöräytä muutama kierros valkopippurimyllystä. Pane joukkoon nokare voita, hienoksi silputtua sipulia ja tilkka kermaa, ja anna herkun porista pannulla. Paahda leipä ja pane sen päälle pari viipaletta pitkään kypsynyttä Präst- tai Västerbotten-juustoa ja sieniseosta. NAUTI!

PS. Toinen helppo vinkki rapukesteihin on pujottaa hammastikkuihin vesimelonin paloja, fetatyyppistä juustoa ja mintunlehti. Kun olet kerran maistanut, et pysty lopettamaan. Juuston suolaisuus ja vesimelonin makeus on vastustamaton yhdistelmä, ja minttu kruunaa kaiken. NAM!

 

Mantelimarenkileivokset
 
 N. 30 kpl
 
6 munanvalkuaista
2 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
 
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja mantelijauhe varovasti joukkoon.
Laita seos nokareina alumiinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa 8–10 min. Anna jäähtyä.
 
Voikreemi:
6 munankeltuaista
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kermaa
175 g voita
 
Keitä munankeltuaisia, sokeria ja kermaa, kunnes seos sakenee (älä keitä liian suurella lämmöllä). Kun seos on saennut, nosta kattila levyltä, lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes voi on sulanut.
 
Lusikoi jäähtynyt kreemi jäähtyneiden marenkipohjien päälle. Laita leivokset hetkeksi pakastimeen ennen tarjoilua. Tarjoile kermavaahdolla ja marjoilla koristeltuina.

>>>

 

Omenapiirakka
Tee yksi iso tai monta annosvuoallista.

Ainekset:
2 voitaikinalevyä
2 dl raastettua mantelimassaa
1 munankeltuainen
5 omenaa
  
Päälle:
1 dl kirkasta hyytelöä (omenaa tai seljaa)
Tomusokeria/kanelia

Tee näin:
Kaulitse voitaikinalevyt ja asettele ne vuoan pohjalle. Sekoita mantelimassa ja munankeltuainen. Lisää hieman vettä, jotta täyte levittyy hyvin piirakkapohjan päälle.
Kuori ja viipaloi omenat ja painele ne täytteeseen. Omenat kutistuvat uunissa, joten laita niitä reilusti.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkista viimeisten minuuttien aikana välillä, onko piirakka jo kypsä.
Sulata hyytelö ja voitele piirakka sillä. Sirottele päälle tomusokeria ja/tai kanelia. Tarjoile haaleana tai kylmänä jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. Herkullista!

>>>

 

Suo itsellesi hetki ylellisyyttä!

>>>


>>>

Iltapäivätee englantilaisittain

Miksi et kutsuisi kylään muutamia ystäviä ja viettäisi ylellisen ja rentouttavan iltapäivän? Loihdi pöytään voileipiä, teeleipiä ja leivonnaisia, ja panosta etenkin teen valintaan. Englannissa tee on yhtä pyhä asia kuin uskonto, ja joka perheellä on suosikkilaatunsa.

Cellbesin englantilaiset pikkuteeleivät, n. 16 kpl
Cellbesin väki suorastaan rakastaa näitä herkkuja. Niistä on mahdotonta saada tarpeekseen! Voit kokeilla eri makuvaihtoehtoja ja lisukkeita.

Perusohje:
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl maitoa
¾ dl vispikermaa

Voiteluun:
¾ dl vispikermaa

Tee näin
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita voi jauhoseokseen pienissä osissa. Sekoita joukkoon maito ja kerma. Vaivaa taikinaksi. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä juomalasin avulla 16 halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoista ympyrää. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kermalla. Paista uunin keskitasolla 10–12 min.

Vinkki!
Viipaloi mansikkahillon sekaan tuoreita tai pakastettuja mansikoita.
(Tai käytä muita omia suosikkimarjojasi, joko tuoreita tai pakastettuja.)
Lisää viikunamarmeladiin rouhittuja saksanpähkinöitä.

Cellbes toivottaa mukavia teehetkiä!

>>>

 

>>>

Cellbesin sahramipullat
Oletko jo syönyt laskiaispullia kyllästymiseen asti? Meillä on ratkaisu ongelmaan!


Tee näin:
Murenna hiiva nesteeseen. Lisää kaikki ainekset ja sekoita, kunnes taikina on notkeaa. Pyöritä taikinasta palloja ja anna niiden nousta noin 1 ½ tuntia. Paista pullia uunissa 200 °C:ssa noin 10 minuuttia. Ota pullat uunista ja anna niiden jäähtyä muutama minuutti. Sekoita mantelimassa, vesi ja sahrami. Vatkaa kerma ja sekoita se sahramin kanssa. Leikkaa pulla halki ja pursota sen sisään mantelimassaseosta. Pursota sitten sahramikermavaahto päälle. Sivele kannen pintaan vettä. Siivilöi päälle tomusokeria.


Ainekset
5 dl 38-asteista maitoa
50 g hiivaa
250 g huoneenlämpöistä voita
250 g sokeria
1 g sahramia
1 200 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
100 g mantelimassa


Sahramikermavaahto:
2,5 dl kermaa
0,25 g sahramia

>>> >>> >>> >>> >>> >>>

 


Kiinni
Soita meille
(ma-pe 8-21) 020 690 680
Lähetä meille sähköpostia kysymykset@cellbes.fi
Asiakaspalvelumme on auki joka arkipäivä klo 8-21 sekä viikonloppuisin 10-15. Autamme sinua mielellämme tilauksesi kanssa ja voit kysyä meltä ostoksistasi, laskusta, palautuksesta, reklamaatiosta ja muusta.
Mene asiakaspalvelun sivulle